Gemeente en provincie steunen project MEERkunst

Gemeente en provincie steunen project MEERkunst

WIJCHEN – Het project MEERkunst, dat 75 jaar vrijheid uitbeeldt op het Wijchens Meer, krijgt in totaal 36.500 euro subsidie van gemeente en provincie. De subsidie was aangevraagd door stichting Kunst Promotie Wijchen.

MEERkunst wordt een buitenexpositie van kunstwerken op het water van het Wijchens Meer, geïnspireerd op het thema 75 jaar bevrijding en vrijheid. Dit thema wordt uitgebeeld door zo’n vijftien kunstwerken van professionele beeldend kunstenaars uit het hele land.

MEERkunst ode aan bevrijding

De kunstenaars krijgen de volledige vrijheid om het onderwerp naar eigen inzicht te verbeelden. Elk kunstwerk moet een ode worden aan de bevrijding van Wijchen door de geallieerden en de vrijheid die we vanaf die tijd ervaren.

De expositie komt op het langgerekte Wijchens Meer, een oude rivierarm van de Maas, aan de rand van het centrum van Wijchen. Langs het Wijchens Meer slingert een wandelpad van zo’n zeven kilometer. Volgens de gemeente is dit een centrale plek die uitstekend geschikt is voor een expositie over vrijheid.

Kunst voor breed publiek

MEERkunst is een initiatief van Kunstkring Wijchen, die met het project een breed publiek hoopt te bereiken, variërend van scholieren tot ouderen, autochtoon en allochtoon. Men gaat er vanuit dat het project zal aanspreken en uitnodigen tot herdenken en bezinning van 75 jaar vrijheid.   

Kunstkring Wijchen heeft als doelstelling beeldende kunst op een laagdrempelige wijze voor het Wijchense publiek beschikbaar te stellen. Met het project MEERkunst wil men zich ook richten op de bewoners uit de regio. Dat gaat men doen met doelgerichte promotionele activiteiten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}