Gemeente Nijmegen koopt pand aan Nieuwe Marktstraat voor Merleyn

Gemeente Nijmegen koopt pand aan Nieuwe Marktstraat voor Merleyn

NIJMEGEN – In het voormalig pomphuisje aan de Nieuwe Marktstraat in Nijmegen moet de nieuwe vestiging van poppodium Merleyn komen. Dat wil het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders. Het pomphuisje is inmiddels gekocht van Vitens, dat het gebouw niet langer nodig heeft voor waterwinning.

De gemeente wil de locatie in erfpacht aan stichting Doornroosje geven. Die gaat er vervolgens een modern en duurzaam gebouw van maken. De gemeenteraad beslist binnenkort over het voorstel. Wethouder Noël Vergunst is blij met de ontwikkeling: "Deze locatie is ideaal, op loopafstand van het centrum, en dicht bij het station. De locatie is al twee jaar in beeld."

Tekst gaat verder onder de video.

Geluidsisolatieproblemen

Merleyn zit nu nog in de Hertogstraat in Nijmegen, maar voldoet door geluidsisolatieproblemen niet aan de wettelijke normen. Merleyn is een plek voor lokale talenten, nog onbekende professionele buitenlandse acts en acts in nichemarkten.

De gemeente Nijmegen heeft het pand zelf aangekocht, om zo regie te houden over ontwikkelingen in het stationsgebied. Voor het pomphuisje als muziekpodium kan worden ingezet, is er nog wel een bestemmingsplanwijziging nodig.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}