Gemeente Nijmegen heeft vanaf nu financieel expert in elk stadsdeel

Gemeente Nijmegen heeft vanaf nu financieel expert in elk stadsdeel

NIJMEGEN – In Nijmegen start in 2018 en 2019 in elk stadsdeel een financieel expert als aanvulling op het team van de Stip. Mensen kunnen daar voor verschillende vragen terecht en krijgen adviezen en informatie. Ook worden er bijeenkomsten voor de hele wijk georganiseerd.

Succes pilot

Wethouder Renske Helmer-Englebert gaf op woensdag in Stip Midden het startsein. De Stips Dukenburg, Zuid en Nieuw-West startten eerder al. In de komende maanden volgen de andere stadsdelen. Na het succes van de pilot ‘financieel expert in de wijk’ is de functie nu te vinden bij alle Stips. Naar verwachting van de gemeente Nijmegen heeft elk stadsdeel in april 2019 een financieel expert bij de Stip.

Tekst gaat verder onder de video.

Financiële zorgen

Inwoners die met financiële zorgen bij een Stip komen, zoeken samen met de financieel expert uit welke hulp passend is. De belangrijkste boodschap is dat mensen het best zo vroeg mogelijk om hulp kunnen vragen bij financiële problemen. Wethouder Renske Helmer-Englebert: “Met de financieel expert willen we de drempel verlagen om informatie, advies of hulp te krijgen. Uit de pilot blijkt dat mensen die hulp vragen, sneller een oplossing hebben en minder last hebben van stress. Iedereen kan financiële zorgen hebben. Wij investeren graag om inwoners te helpen bij het financieel gezond worden en blijven.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}