Gevaarlijk kruispunt Energieweg-Wolfskuilseweg: "Wachten tot er iets ernstigs gebeurt"

Gevaarlijk kruispunt Energieweg-Wolfskuilseweg: "Wachten tot er iets ernstigs gebeurt"

NIJMEGEN – Marco Nillesen voert actie om het kruispunt Energieweg-Wolfskuilseweg veiliger te maken. Volgens Nillesen gebeuren er te vaak ongelukken en is de kruising onoverzichtelijk. Een verkeersdeskundige van de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers is hier inmiddels komen kijken.

De deskundige gaat een aanbeveling schrijven en Nillesen wil deze aanbieden bij de gemeente.

Nillesen voert vooral actie via Facebook. Hij heeft een Facebookpagina aangemaakt en plaatst hierop updates over het kruispunt. Hij vraagt ook aan mensen die (bijna) een ongeluk hebben gehad of zij dit bij hem willen melden, zodat hij dit in zijn rapport kan zetten. Nillesen rijdt vaak over dit kruispunt en merkt dat het een onoverzichtelijk en gevaarlijk kruispunt is. Dit komt doordat de auto’s niet goed kunnen zien of er fietsers aan komen, deze kunnen ook van beide kanten komen. Door actie te voeren hoopt Nillesen dat de gemeente ingrijpt om zo ongelukken te voorkomen.

Tekst gaat verder onder de video.

Gemeente Nijmegen

De gemeente Nijmegen is op de hoogte van het gevaar op het kruispunt. Om het veiliger te maken, zijn kleine ingrepen gedaan, zoals meer borden neerzetten en wegmarkeringen aanbrengen. Volgens Nillesen is dit echter onvoldoende, omdat er nog steeds veel ongelukken gebeuren.

De gemeente heeft een plan gemaakt om de kruising Energieweg-Wolfskuilseweg en de kruising Energieweg-Kanaalstraat aan te pakken en veiliger te maken. Als de raad in oktober met een positief besluit komt over de financiering, dan kan het volgend jaar worden uitgevoerd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}