Gemeente stelt NEC in gebreke vanwege betalingsachterstand

Gemeente stelt NEC in gebreke vanwege betalingsachterstand

NIJMEGEN – NEC heeft voor de maanden juli, augustus en september niet aan haar betalingsverplichtingen ten opzichte van de gemeente voldaan voor de huur van het Goffertstadion en de Eendracht. De gemeente Nijmegen heeft de club dinsdag per brief in gebreke gesteld.

Afbetalingsregeling

De club is de gemeente ook een jaarlijks bedrag verschuldigd vanwege een afbetalingsregeling die NEC met de gemeente sloot vanwege schulden die ontstaan na de degradatie naar de eerste divisie in 2014 werd gesloten. Ook hieraan is niet voldaan. ‘In een mondeling overleg op 26 augustus jongstleden hebben de portefeuillewethouder en het afdelingshoofd Vastgoed, Sport en Accommodaties de directeur van NEC hier op gewezen’, laat het college weten aan de gemeenteraad. ‘Aangezien het verschuldigde bedrag à raison van 243.868,47 euro nog niet is betaald, stellen wij NEC in gebreke. We verwachten nog deze week een reactie en zullen ons vervolgens nader beraden.’

Rap betalen

'Dat moeten ze rap betalen', vindt SP-fractievoorzitter Hans van Hooft. 'Achterstanden accepteren we niet. Maar ik begrijp overigens dat ze dat ook gaan doen.' GroenLinks-fractievoorzitter April Ranshuijsen noemt het 'vervelend nieuws'. 'Er zijn afspraken gemaakt met NEC en daar houden ze zich niet aan. Dat is niet netjes. Ik verwacht van hen dat ze dat alsnog snel gaan doen.' Sailliant detail is dat de gemeenteraad woensdag werkbezoek heeft bij NEC.

NEC kreeg begin juli anderhalf jaar extra om investeerders te vinden om het stadion over te nemen van de gemeente.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}