Wijchen regelt subsidie voor jeugdleden muziekvereniging

Wijchen regelt subsidie voor jeugdleden muziekvereniging

WIJCHEN – De gemeente Wijchen stelt geld beschikbaar voor jeugdleden van lokale muziekverenigingen. De gemeente betaalt mee aan de kosten van muzieklessen die jeugdleden volgen om het muziekdiploma A en/of B te halen. Mensen die een beroep willen doen op de subsidieregeling, kunnen dit verzoek via een aanvraagformulier inwilligen op de website van de gemeente.  

Met de subsidieregeling wil de gemeente bereiken dat jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen nog beter muziek leren maken; zo maken zij meer kans om mee te doen met het orkest van de vereniging. Om deel uit te maken van een orkest of harmonie van een muziekvereniging, heeft een lid tenminste een B muziekdiploma nodig.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet de leerling voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo dient de leerling jonger dan 18 jaar te zijn en moet hij of zij woonachtig zijn in de gemeente Wijchen. Bovendien moet de leerling al lid zijn van een lokale muziekvereniging en muziekles volgen van een aantoonbare vakbekwame muziekdocent.

Een aanvraag kan tot 1 mei 2019 worden ingediend.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}