Gemeente Wijchen start met Buurtfonds voor inwonerinitiatieven

Gemeente Wijchen start met Buurtfonds voor inwonerinitiatieven

WIJCHEN – Om inwonerinitiatieven mogelijk te maken en te faciliteren start gemeente Wijchen met het Buurtfonds. Het gaat om initiatieven die het welzijn en de leefbaarheid bevorderen. Hierin staat verbinden en ontmoeten centraal.

Het Buurtfonds is bedoeld voor grotere initiatieven. Een bijdrage uit het Buurtfonds is minimaal 500 en maximaal 5.000 euro. Ook moet er sprake zijn van minimaal 50% co-financiering. Dus om voor 500 euro in aanmerking te komen, moet de aanvraag minimaal 1.000 euro zijn. Voor 2020 is er 5.000 euro beschikbaar. Er kunnen tussen de 5 en 10 initiatieven uitgevoerd worden.

Mee®doenertjes

Wijchen heeft al ervaring opgedaan met de Mee®doenertjes, die naar eigen zeggen succesvol blijken te zijn. Een Mee®doenertje bedraagt maximaal 300 euro. Met deze bijdragen stimuleert de gemeente inwoners die iets willen organiseren om de sociale samenhang in hun wijk of buurt te bevorderen.

Welzijnsstichting MeerVoormekaar

Voor beide regelingen geldt dat ze eenvoudig aan te vragen en toegankelijk zijn. Er is geld gereserveerd voor 2020 tot en met 2022. De uitvoering is neergelegd bij welzijnsstichting MeerVoormekaar. De beoordeling van de aanvragen ligt bij een jury, bestaande uit inwoners. De gemeente meldt dat de uitvoering van de regelingen zo spoedig mogelijk start, nadat deze jury is samengesteld.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}