Gemeente Nijmegen gaat huishoudens helpen met financiën

Gemeente Nijmegen gaat huishoudens helpen met financiën

NIJMEGEN – Uit onderzoek blijkt dat 12.800 Nijmeegse huishoudens moeten rondkomen van een laag inkomen. Het grootste deel wacht gemiddeld vier jaar totdat ze hulp gaan zoeken. Daar wil de gemeente Nijmegen verandering in brengen door een nieuwe campagne te starten.

Maandagochtend was de aftrap voor de campagne 'Geldzorgen? Samen komen we eruit'. Hiermee wil de gemeente de huishoudens helpen om financieel gezonder te zijn.

12.800 huishoudens

Wethouder van Werk en Inkomen Renske Helmer: “Uit onderzoek blijkt dat geldzorgen een zodanig grote impact op het leven van mensen hebben dat het steeds moeilijker wordt om de problemen op te lossen. Daarom willen we met deze campagne bereiken dat mensen veel eerder dan nu hulp zoeken”. Gemiddeld wachten mensen vier jaar met het zoeken van hulp. De juiste hulp wordt ook niet altijd gevonden. Van de 12.800 Nijmeegse huishoudens hebben er maar zo’n 3.000 hulp gevonden.

Financieel gezond

De gemeente wil die doelgroep met mensen helpen om financieel gezonder te worden. Voorafgaand aan de start van de campagne is er onderzoek gedaan naar wat mensen tegenhoudt om hulp te gaan zoeken. Met deze campagne wil Helmer de drempel verlagen, zodat iedereen makkelijk naar hulp kan zoeken. Zo moet voorkomen worden dat geldproblemen escaleren.

De campagne start 21 oktober en loopt tot januari 2020. Daarna volgt er een evaluatie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}