Getuigenoproep politie wegens babbeltruc Neerbosch-Oost

Getuigenoproep politie wegens babbeltruc Neerbosch-Oost

NIJMEGEN – De politie in Nijmegen vraagt hulp van mensen die mogelijk iets hebben opgevangen van een babbeltruc in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost. Het incident gebeurde zaterdagmiddag 2 mei rond 15.00 uur. Daarbij is een 82-jarige vrouw van haar sieraden beroofd.

Er werd volgens de politie aangebeld bij een flat aan de Aubadestraat in Nijmegen. Toen de vrouw opendeed stonden er twee personen voor de deur, een man en een vrouw. De vrouw had een schaal met Turkse lekkernijen vast en ze zeiden tegen het bejaarde slachtoffer dat ze haar wat lekkers wilden aanbieden vanwege de ramadan.

Keuken

Voordat het slachtoffer er erg in had waren zij de woning al ingelopen. Terwijl het slachtoffer in haar keuken aan de praat werd gehouden door de vrouw, liep de man onrustig door de woning. Dit viel de bewoonster ook op en zij zei daar wat van, maar werd toen direct weer door de vrouw afgeleid.

Zij had toen geen zicht meer op de man, die ineens de keuken weer inliep en haast leek te hebben. Hij zei tegen de tweeëntachtigjarige bewoonster dat ze moesten gaan omdat ze bij nog meer adressen langsgingen. Het duo is daarna meteen vertrokken. De man en de vrouw zijn ongeveer 15 minuten bij het slachtoffer binnen geweest.

Gouden sieraden

Het slachtoffer is daarna door haar woning gelopen en het viel haar op dat de slaapkamerdeur niet meer helemaal open stond. Dit vond ze vreemd maar heeft er verder geen aandacht meer aan besteed. Tot zondagochtend, toen ze toch op de slaapkamer was gaan kijken en ontdekte dat al haar gouden sieraden weg waren. Sieraden waar ze volgens de politie op Facebook enorm aan gehecht was en die een emotionele waarde voor haar hadden.

Het slachtoffer kon de vrouw als volgt beschrijven:
- Leeftijd: eind 20
- Haar: kort, donker
- Uiterlijk: opvallend knap uiterlijk, getinte huidskleur
- Kleding: een wit shirtje

De man had het volgende signalement:
- Leeftijd: eind 20
- Postuur: lang en slank
- Uiterlijk: opvallend knap uiterlijk, getinte huidskleur
- Kleding: volledig in het wit gekleed

Enorme impact

Het gebeuren met de babbeltruc heeft volgens de politie een enorme impact op het slachtoffer gehad. Mensen die misschien iets hebben gezien of gehoord kunnen bellen naar de politie in Nijmegen via telefoon: 0900-8844 of anoniem op nummer: 0800-7000. Vermeld hierbij het procesnummer: 2020197548.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}