GL: 'Zwembad Zetten moet blijvend worden gesubsidieerd'

GL: 'Zwembad Zetten moet blijvend worden gesubsidieerd'

OVERBETUWE – GroenLinks Overbetuwe dient op 25 juni een motie in om de twee zwembaden in de gemeente Overbetuwe te behouden. Momenteel worden twee zwembaden door Overbetuwe gesubsidieerd, maar in de toekomst zal er mogelijk één bad verdwijnen.

Het gaat om de twee zwembaden Drie Essen in Zetten en De Helster in Elst. Het zwembad in Zetten zal in de toekomst mogelijk verdwijnen, want het college van B&W lijkt zich volgens GroenLinks alleen te richten op zwembad De Helster in Elst. In de Kadernota van 2020 staat namelijk dat er alleen geld is vrijgemaakt voor het zwembad in Elst.

Subsidie zwembad Zetten

Het bad in Zetten krijgt tot 2023 een exploitatiesubsidie van ruim 200.000 euro per jaar. Dat wil zeggen, dat zij tot die tijd een subsidie ontvangen, omdat de activiteiten meer geld kosten dan dat ze opleveren. Wat er na die tijd gebeurt is nog niet concreet, maar het college van B&W lijkt zich alleen op zwembad Elst te richten.

Argumenten

GroenLinks Overbetuwe hoopt dat er twee zwembaden in Overbetuwe kunnen blijven: één in het oosten en één in het westen. De partij vindt niet dat het zwembad in Zetten moet verdwijnen. Zij vindt namelijk dat er vanuit het westen een grote behoefte is aan een zwembad in Zetten. Uit onderzoek van de gemeente is namelijk gebleken dat 40% van de gebruikers uit gemeente Nederbetuwe komt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}