Gratis cursus omgaan met mensen met psychische problemen

Gratis cursus omgaan met mensen met psychische problemen

MOOK – Inwoners van Mook en Middelaar kunnen een gratis cursus volgen, waar men leert omgaan met mensen die psychische problemen hebben. De cursus wordt gehouden in november en december en neemt vier avonden in beslag.

Bij de cursus Mental Health First Aid (MHFA) zijn nog enkele plekken vrij. Belangstellenden kunnen zich tot 1 november opgeven via de gemeentelijke website.

Hoe te handelen als iemand in een crisis verkeert

Het gaat om een internationaal erkende cursus, waar men informatie krijgt over veel voorkomende psychische aandoeningen. Zo leert men bijvoorbeeld hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft. Ook leer je hoe je het beste kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Het is de bedoeling dat men na de cursus beter weet hoe je iemand de helpende hand kan reiken.

In principe kan iedereen de cursus volgen. Er worden dan ook geen specifieke eisen gesteld aan mensen die willen deelnemen. De training wordt gegeven door mensen die daarvoor speciaal zijn opgeleid. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Vier avonden aanwezig zijn

Als men zich voor de cursus aanmeldt, dan wordt men geacht op alle vier de avonden aanwezig te zijn. De cursus vindt plaats op 12 en 19 november en op 3 en 10 december, steeds van 18.00 tot 21.00 uur. MHFA wordt gegeven op de Gemeentewerf aan de Veldweg in Mook.

Volgens de gemeente Mook en Middelaar gebeurt plaatsing bij de cursus op volgorde van aanmelding. Geïnteresseerden kunnen zich daarom maar beter snel opgeven.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}