Gratis Gelderland Herdenkt-app over 75 jaar vrijheid

Gratis Gelderland Herdenkt-app over 75 jaar vrijheid

REGIO – Het komende jaar is er groot aantal tentoonstellingen, festivals, herdenkingen en andere evenementen om het einde van WOII te vieren. Gelderland lag van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie. Dankzij de provincie is er nu een gratis Gelderland Herdenkt app te downloaden.

De app is een soort mobiele gids op zak, waar de mensen snel en gemakkelijk alle actuele WOII-gerelateerde evenementen kunnen raadplegen.

Maandenlang in de frontlinie

Daarnaast zijn de routes die langs indrukwekkende plekken voeren in kaart gebracht en verhalen over de Tweede Wereldoorlog te bekijken. Ook is alle horeca goed vindbaar.

In augustus worden nog extra features aan de Gelderland Herdenkt app toegevoegd. De routes worden belevingsroutes met spannende audio-verhalen, video en beeld.

Grote delen van Gelderland lagen tegen het einde van de oorlog maandenlang in de frontlinie, met evacuaties, onderwaterzettingen, verwoestingen, bombardementen en duizenden burgerdoden als gevolg. Gelderland was een van de provincies met de meeste oorlogsschade.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}