Grenspendelaars krijgen advies over werken in het buurland

Grenspendelaars krijgen advies over werken in het buurland

REGIO – Nederlanders die overwegen om in Duitsland te gaan werken, kunnen op 26 januari een online adviesgesprek krijgen. De Euregio Rijn-Waal geeft dan antwoorden op vragen die leven bij mogelijke grenspendelaars.

De overweging om in het buurland te werken wekt nog vaak vragen op. Veel van die vragen zijn met een telefonisch gesprek met het GrendInfoPunt te beantwoorden, maar niet alle vragen zijn zo eenvoudig. Voor sommige complexere onderwerpen is de expertise van zowel Duitse als Nederlandse experts nodig, stelt de Euregio Rijn-Waal. Dan gaat het bijvoorbeeld over: verzekeringen en pensioenen. “Daarvoor bieden we per direct online adviesgesprekken aan, die op regelmatige basis zullen plaatsvinden” vertelt Carola Schroer van het GrensInfoPunt Rijn-Waal. “Dit is een ideale mogelijkheid voor grenspendelaars om te kijken hoe hun persoonlijke situatie rondom belastingen, sociale verzekeringen en pensioenen eruitziet.”

Geïnteresseerde kunnen via +49-(0)2821/793070 een afspraak maken voor een spreekuur. Het eerstvolgende adviesgesprek vindt plaats op dinsdag 26 januari van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de omroepen Antenne Niederrhein en REGIO8.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}