Griftdijk-Noord half december afgesloten voor doorgaand verkeer

Griftdijk-Noord half december afgesloten voor doorgaand verkeer

NIJMEGEN – De Griftdijk-Noord is van maandag 9 tot en met woensdag 18 december afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De gemeente Nijmegen gaat een riool aanleggen onder het kruispunt Griftdijk-Noord/Dijkstraat.

Voor fietsers wordt een tijdelijke route aangelegd langs het werkterrein. De woningen van bewoners aan de Griftdijk-Noord blijven bereikbaar. De buslijnen 14 en 331 rijden tijdens de afsluiting via de omleidingsroute over de Margaretha van Mechelenweg.

Vervallen bushaltes

Van buslijn 331 vervallen tijdelijk de haltes Dijkstraat, Terracottastraat en van lijn 14 vervallen de haltes Kruidenstraat, Jonagoldstraat, De Klif, Aquilastraat en Dijkstraat. Vervangende haltes voor beide buslijnen zijn Oude Groenestraat en Citadel College in Nijmegen Noord.

De Dijkstraat met Citadel College (VMBO-gebouw) en Tuincentrum Disveld is voor zowel fietsers als auto’s alleen vanaf de Margaretha van Mechelenweg bereikbaar.

100 nieuwe woningen

De aanleg van de riolering is onderdeel van het bouwrijp maken van het gebied Broodkorf. Hier komen zo’n 100 nieuwe woningen en de nieuwbouw van de VMBO-locatie van het Citadel College. De school komt tegenover de huidige locatie van de school aan de Dijkstraat.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}