Groene buffer Nijmegen-West met geluidwerende maatregelen klaar

Groene buffer Nijmegen-West met geluidwerende maatregelen klaar

NIJMEGEN – Na twee jaar intensief overleggen, de beste oplossingen zoeken en uitvoeren, heeft Nijmegen-West z’n ‘groene buffer’. Volgens de gemeente Nijmegen blijkt nu uit geluidsmetingen dat de getroffen geluidreducerende maatregelen langs de Neerbosscheweg en Energieweg werken.

Gemeente, bewoners en samenwerkende partijen vieren de afronding van het project op woensdagmiddag 11 december. Wethouder Tiemens maakt dan de resultaten van de geluidsmetingen bekend en rondt zij de werkzaamheden symbolisch af.

Belevingspad

Daarna is de opening van het ‘belevingspad’, waar wandelaars de werking van de geluidwerende maatregelen kunnen ervaren. Aansluitend tekent de wethouder de participatieovereenkomsten met Dorpsbelang Hees en basisschool Aquamarijn voor het beheer van de zogenoemde 'tiny forests'.

Project binnen budget van 1 miljoen

Binnen het budget van 1 miljoen euro zijn in overleg met wijkbewoners verschillende maatregelen getroffen langs de Neerbosscheweg en Energieweg. Naast geluidverminderende maatregelen, zoals de plaatsing van diffractoren en de verlenging van geluidschermen, is er ook op verschillende plekken groen geplant.

Voor de vergroening van de randen van de bedrijventerreinen bleek bij de bedrijven te weinig belangstelling. Het geld dat daarvoor was bedoeld, wordt nu gebruikt voor de aanleg van groen in de openbare ruimte langs de Energieweg. Zo zijn er twee zogeheten ‘tiny forests’ aangeplant op de hoek van de Wolfskuilseweg (beheerd door bewoners) en het Westerpark (beheerd door basisschool Aquamarijn).

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}