Groenestraat tussen spoorbomen en Graafseweg tijdelijk dicht

Groenestraat tussen spoorbomen en Graafseweg tijdelijk dicht

Groenestraat tussen spoorbomen en Graafseweg tijdelijk dichtNIJMEGEN - Door werkzaamheden is het kruispunt Groenestraat - Hatertseveldweg tijdelijk geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het weggedeelte van de Groenestraat, tussen de spoorbomen en de Graafseweg, is tussen vrijdag 13 oktober en dinsdag 17 oktober niet begaanbaar. Tussen vrijdagochtend en zondagavond 22:00 uur wordt ook de Hatertseveldweg zelf onder handen genomen.

De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van de fietsstroken op het kruispunt. Ook worden de 'midden-eilanden' aangepast, zodat voor fietsers meer ruimte ontstaat om het kruispunt in twee keer over te steken. Het fietspad op de Groenestraat moet hiervoor een stukje worden verlegd. 

Omleiding 

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Graafseweg en het Keizer Karelplein, of via de Graafseweg, het Jonkerbosplein en de Muntweg. De bewoners van de Hatertseveldweg kunnen hun woning bereiken via de Paddepoelseweg of de Rozenstraat. 

Fietsers en voetgangers kunnen met enige hinder de werkzaamheden passeren onder begeleiding van verkeersregelaars. 

Nieuw asfalt

Aansluitend wordt het asfalt op de Hatertseveldweg, tussen de Groenestraat en Paddepoelseweg, opnieuw vervangen. Tijdens het aanbrengen van het asfalt in het voorjaar zijn ribbels ontstaan waardoor de weg niet vlak genoeg is. Dit wordt nu hersteld.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}