Groenestraat veiliger na verplaatsing Albert Heijn

Groenestraat veiliger na verplaatsing Albert Heijn
NIJMEGEN – De verhuizing van de AH Groenestraat naar het voormalige Smit-Draadterrein leidt tot een verbetering van de verkeerssituatie. Dat blijkt uit een verkeersonderzoek dat de gemeente Nijmegen heeft laten doen.Het college wil graag meewerken aan verplaatsing van de supermarkt aan de Groenestraat, omdat de bouw van een nieuwe supermarkt bijdraagt aan een 'goede, toekomst vaste winkelstructuur', aldus de gemeente in een verklaring. 

Het verkeersonderzoek laat zien dat de verkeerssituatie beter en veiliger wordt bij verplaatsing van de AH, ook al blijft de Groenestraat vanwege z’n doorstroomfunctie een drukke weg. Het parkeren wordt straks op eigen terrein opgelost, zodat het verkeer op de straat geen last heeft van parkerende auto’s. De Groenestraat wordt aangepast zodat het autoverkeer van en naar de winkel het terrein gemakkelijk kan oprijden en verlaten zonder daarbij het andere verkeer op de Groenestraat te hinderen. 

Ook wordt een gecombineerde fiets- voetgangersoversteekplaats gerealiseerd. Al met al wordt de verkeerssituatie daardoor beter en veiliger dan de huidige situatie. Ook de bevoorrading van de AH wordt op een goede manier opgelost. Ontwikkelaar Plegt Vos heeft hierover afspraken gemaakt met de eigenaar en gebruiker van het naastgelegen terrein.
Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}