GroenLinks Overbetuwe wil intrekking collegebesluit NIOO-terrein

GroenLinks Overbetuwe wil intrekking collegebesluit NIOO-terrein

OVERBETUWE – GroenLinks wil dat het besluit van het Overbetuwse college van B&W over de toekomst van het NIOO-terrein in Heteren wordt teruggedraaid. Op dit terrein staan nu dure koopwoningen gepland, waaraan onder de Overbetuwse bevolking geen behoefte bestaat, zo meent GroenLinks.

Volgens de partij lagen er initiatieven voor zorgwoningen, goedkope koopwoningen en sociale huurwoningen, waar in Overbetuwe een nijpend tekort aan is. Ook voldoet het B&W-besluit niet aan de eis van de raadsbreed aangenomen GroenLinks-motie (november 2018) dat gemiddeld 30 procent van de geplande woningen in alle in één jaar opgestarte projecten sociale huurwoningen moeten zijn.

Voldoen aan woonbehoefte

GroenLinks wil niet alleen dat het besluit wordt teruggedraaid, maar ook dat de gemeente aan projectvoorstellen de eis stelt dat die voldoen aan de woonbehoefte in Overbetuwe: Ze moeten een substantieel aantal goedkope koopwoningen en/of sociale huurwoningen bevatten en/of geïnitieerd zijn door toekomstige bewoners.

Op deze manier kunnen andere initiatieven die meer voldoen aan de woningbehoefte in Overbetuwe een projectvoorstel voor het NIOO-terrein indienen en krijgen deze initiatieven ook een eerlijke kans, zo stelt GroenLinks Overbetuwe.

Buitengebied

Het voormalige NlOO-terrein ligt in het buitengebied ten westen van Heteren. Onderzoeksinstituut NIOO heeft het terrein aan de Boterhoeksestraat verlaten. Sindsdien staat het complex leeg.

Foto: Google Maps

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}