GroenLinks vraagt reiziger suggesties beter stationsgebouw Nijmegen CS

GroenLinks vraagt reiziger suggesties beter stationsgebouw Nijmegen CS

GroenLinks Nijmegen roept trein- en busreizigers op met verbetersuggesties te komen voor het NIJMEGEN – stationsgebouw van Nijmegen CS. De partij vindt dat er snel begonnen moet worden met het moderner en toegankelijker maken van het gebouw.

Lijsttrekker April Ranshuijsen: “Dagelijks maken 40.000 reizigers gebruik van het centraal station in Nijmegen. Onze stad is het 10e station van het land, met meer reizigers dan Arnhem bijvoorbeeld. Het is er nu erg druk en krap. Samen met openbaar vervoerreizigers brengen we in kaart wat er nodig is voor verbetering. Je kunt daarbij denken aan bredere trappen, snellere liften, betere toegangsdeuren.”

Speciale website

Iedereen die verbetersuggesties heeft, kan die doorgeven op nijmegen.groenlinks.nl/station. Om de actie onder de aandacht te brengen, gaan campagnevrijwilligers van GroenLinks donderdag in de ochtend- en avondspits een speciale flyer uitdelen aan reizigers. In maart presenteert de partij alle verbetersuggesties en zal GroenLinks ProRail en NS actief informeren over de wensen van de Nijmeegse reizigers.

Volwaardige ingang

GroenLinks zegt blij te zijn dat in 2019 de schop in de grond gaat voor een groener stationsplein. Ook zijn er concrete plannen uitgewerkt voor een volwaardige ingang aan de Westzijde. Hiervoor heeft de gemeente Nijmegen samen met andere partijen voldoende geld gevonden. Ranshuijsen: “Voor bewoners in Nijmegen-West is het fantastisch nieuws dat er een volwaardige entree komt. Ook de tekeningen voor het veel groenere stationsplein maken ons blij. Wat ons betreft komt er ook snel een mooi plan voor het stationsgebouw!”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}