Groesbeeks tennisteam haalt 9 medailles binnen op Special Olympics

Groesbeeks tennisteam haalt 9 medailles binnen op Special Olympics

GENDRINGEN – Het G-tennisteam van Tennivereniging Groesbeek (TV Groesbeek) heeft afgelopen weekend hoge ogen gegooid op de Special Olympics. De spelen werden gehouden in Gendringen in Gelderland. De 8 spelers van TV Groesbeek gingen naar huis met maar liefst 9 medailles.

Drie keer goud, twee keer zilver en 4 keer brons werd er behaald. De tennissers kregen deze medailles uitgereikt uit de handen van de burgemeester van Gendringen. Dat gebeurde onder enorm gejuich van het publiek. Zelfs uit Groesbeek waren enkele suppporters aanwezig. 

Finales

De Special Olympics werden zaterdag en zondag gehouden. 8 spelers vertrokken zaterdagmorgen samen met 7 coaches en buddies naar Gendringen. Zaterdagmiddag keerden ze terug naar Groesbeek om vervolgens zondag in alle vroegte weer naar de Special Olympics te rijden.

Zondag werden de finales gehouden en die pakten dus goed uit voor de tennissers uit Groesbeek. Over 2 jaar worden de Special Olympics gehouden in Den Haag en ook daar mag dit team weer zijn kunsten laten zien. 

G-tennis

G-tennis is tennis voor spelers met een verstandelijke beperking of psychosociale (gedrags)problemen. De tennissers van het G-team tennissen ook niet alleen. Iedere speler tennist met een buddy. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}