Politieactie: 1600 hennepstekken en 263 planten in Nijmegen ontdekt

Politieactie: 1600 hennepstekken en 263 planten in Nijmegen ontdekt

REGIO – De politie heeft dinsdag zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige hennepteelt. In een pand in Nijmegen zijn 1600 hennepstekken en 263 planten aangetroffen. Een 38-jarige man uit Nijmegen is opgepakt.

Bij de grootschalige actie zijn diverse woningen en panden doorzocht in Nijmegen, Gendt, Huissen, Dieren, Aalten en Winterswijk. Het onderzoek strekte zich ook uit tot Overijssel. De acties waren hier in Enschede, Hengelo en Raalte.

Diverse goederen zijn in beslaggenomen, waaronder een bedrijfsbus, die mogelijk als dekmantel functioneerde.

Hennepplantages en witwaspraktijken

De politie is afgelopen jaar een onderzoek gestart naar de exploitatie van hennepplantages en witwaspraktijken. Hiervoor zijn dinsdagmorgen zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het plegen van misdrijven binnen de opiumwetgeving en deelname aan een criminele organisatie.

Het gaat, naast de 38-jarige Nijmegenaar, om mannen van 56 jaar uit Huissen en drie mannen in de leeftijd van 32, 38, 27 jaar. In Overijssel zijn twee mannen van 40 jaar uit Hengelo en Enschede aangehouden.

Speciale aanhangwagen voor Hennepteelt

Op twee locaties in Hengelo en Enschede zijn actieve hennepkwekerijen aangetroffen (totaal 600 planten). Op twee andere locaties ontdekten de rechercheurs sporen van geruimde plantages. Op weer andere locaties werden onder andere apparatuur en plantenvoeding voor het telen van hennep in beslag genomen.

In Gendt stond een aanhangwagen die compleet was ingericht voor het telen van hennep. Die is in beslag genomen. 

Bedrijfsbus en winkel als dekmantel

In totaal zijn drie voertuigen in beslaggenomen voor nader onderzoek. Hieronder ook een bedrijfsbus. Deze bus was voorzien van een naam van een bedrijf. Het vermoeden bestaat, dat dit bedrijf enkel als dekmantel en/of witwasconstructie bestond.

Het rechercheteam verwacht de komende perioden nog meer personen aan te houden en hennepplantages op te rollen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}