Hennepkwekerij aangetroffen bij grote brand truckbedrijf Nijmegen

Hennepkwekerij aangetroffen bij grote brand truckbedrijf Nijmegen

NIJMEGEN – De brandweer rukte dinsdagnacht uit voor een grote brand in een bedrijfspand op industrieterrein Westkanaaldijk. Het bedrijf zit aan de Rouwenboschweg, aan de rand van Nijmegen, bij Weurt. Er zijn twee als hennepkwekerij ingerichte trailers aangetroffen.

Het is de derde keer in een maand dat er brand is op dit terrein. Het gaat om een loods waar gebruikte trucks worden opgeslagen. Vooralsnog worden geen gewonden gemeld, als gevolg van de brand.

Tekst gaat verder onder de video.

Op het bedrijfsterrein waar de brand woedt, heeft de politie woensdagochtend twee trailers aangetroffen die waren ingericht als hennepkwekerij. Er waren geen planten aanwezig. In een derde trailer werden benodigdheden voor een hennepkwekerij gevonden. Ook hier doet de politie onderzoek naar.

Forse rookontwikkeling

De brandweer maakte melding van forse rookontwikkeling, die in de loop van de nacht afnam. Rond zes uur was de brand onder controle. Verwacht wordt dat de brandweer nog de hele ochtend bezig zal zijn met de bluswerkzaamheden.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink

Foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink

Sluit ramen en deuren

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De Veiligheidsregio Gelderland Zuid roept buurtbewoners niettemin op de ramen en deuren te sluiten en ventilatieinstallaties uit te schakelen. 

Foto: Sebastiaan Mulleners

Foto: Sebastiaan Mulleners

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}