Grote Clubactie met 34 verenigingen uit Nijmegen

Grote Clubactie met 34 verenigingen uit Nijmegen

NIJMEGEN – Vanaf 14 september komen 34 verenigingen uit Nijmegen in actie voor de Grote Clubactie 2019. Zij gaan loten verkopen als steun aan de landelijke actie met ruim 5.000 andere verenigingen in het land.

De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland.

Deze extra financiën zijn voor de clubs vaak hard nodig, voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe materialen of de organisatie van een activiteit.

‘80% van opbrengst naar club’

Volgens de organisatie gaat van elk verkocht lot van 3 euro 2,40 (80%) direct naar de clubkas. Dit geld wordt besteed aan uiteenlopende clubdoelen, zoals de aanschaf van nieuwe tenues of voor het opknappen van het clubhuis.

Lotenverkoop gaat veelal via verkoopboekjes met eenmalige machtigingen. Voor alle verenigingen breidt de Grote Clubactie dit jaar uit met nieuwe verkoop- en communicatiemiddelen zoals het niet-thuiskaartje. Hierop staat een QR-code waarmee online loten gekocht kunnen worden.

Grote Clubactie loterij

Met een lot wordt een club in Nijmegen gesteund en de kopers maken kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van een ton.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}