Grote controle bedrijventerrein Westerhout in Druten

Grote controle bedrijventerrein Westerhout in Druten

DRUTEN – Op bedrijventerrein Westerhout in Druten heeft dinsdag een grote controle plaatsgevonden, waaraan naast de gemeente ook is deelgenomen door brandweer, arbeidsinspectie, politie, douane en Liander.

De actie was vooral bedoeld om ondermijnende activiteiten op te sporen, zoals bijvoorbeeld een hennepplantage, maar volgens de gemeente zijn die niet aangetroffen.

Samenwerking

Bij de bedrijfspanden op het bedrijventerrein aan de Industrieweg/Nijverheidsweg zijn wel enkele tekortkomingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en illegale bewoning.

Burgemeester van Rhee was tevreden over het verloop van de integrale controle. Volgens haar is het goed dat in Druten dergelijke controles gezamenlijk worden uitgevoerd, omdat het de samenwerking tussen de diverse partners bevordert.

In toekomst vaker controles

“We geven hiermee een duidelijk signaal af. Ook voor ondernemers die zich wél aan de regels houden is het belangrijk om te merken dat ondermijnende activiteiten niet worden getolereerd. Dergelijke controles gaan we vaker organiseren”, zegt de burgemeester.

De controles hebben volgens de gemeente Druten ook een informerende functie. De gemeente krijgt zo zicht op welke activiteiten er plaatsvinden in de bedrijfspanden. De bedrijven van hun kant hebben dan de mogelijkheid om vragen te stellen over onder meer welke voorschriften er precies gelden, aldus de gemeente.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}