Grote hoeveelheid auto's zorgt voor irritatie in buurt zorgondernemer Jankie

Grote hoeveelheid auto's zorgt voor irritatie in buurt zorgondernemer Jankie

NIJMEGEN – Irritatie alom bij bewoners van de Goselingstraat in Hatert. De vele auto’s die in de straat en omgeving staan geparkeerd veroorzaken een hoop overlast. Saillant detail: de auto’s staan vrijwel allemaal op naam van stichtingen die zijn gelieerd aan zorgondernemer Mahin Jankie. Dit blijkt uit documenten die in handen zijn van deze omroep. Jankie kwam eerder in opspraak toen hij werd beschuldigd van zorgfraude. 

Tekst gaat verder onder de video.

Bewoners willen niet bij naam genoemd worden. Ze bewaren liever de rust en vrede in hun buurt. Anoniem willen ze wel vertellen over de last die ze ervaren: "Het staat hier vaak helemaal vol met zijn auto’s," vertelt een buurtbewoonster die op dat moment haar stoep staat te vegen. "Mijn zoon kan gelukkig zijn auto nog voor mijn deur kwijt, maar andere bewoners kunnen dat niet. Die moeten hun auto ergens anders zetten terwijl ook buiten de straat veel van zijn auto’s geparkeerd staan."

Verschillende auto's

Een andere buurtbewoner staat in zijn garage in Oost-Hatert en beaamt het verhaal. "Ja, we hebben er last van. Mensen kunnen nauwelijks hun auto kwijt omdat hij er een stuk of negen heeft staan." De hoeveelheid voertuigen die Jankie in de buurt parkeert, lijkt nogal te variëren. De ene bewoner beweert dat het er negen zijn, terwijl de ander een getal van vijftien noemt.

Een derde bewoner zit voor zijn huis en windt zich behoorlijk op over de kwestie: "Hij heeft vier verschillende Volvo’s, een Chrysler en een bestelbusje. Als die auto’s voor mijn deur staan, stuur ik hem weg, want ik hoef ze hier niet te zien."

Zorgondernemer met een reputatie

Mahin Jankie is oprichter van zorginstelling Multidag Cultuurintensieve Zorg. Een van zijn dagbestedingen ligt aan de Van Hogendorpstraat. Ook daar staan vaak veel van zijn auto’s geparkeerd.

Jankie wordt beschuldigd van grootschalige zorgfraude, maar gaf in een eerder interview met dagblad De Gelderlander aan dat hij onschuldig is.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}