Grote voorlichtingscampagne waarschuwt jeugd voor gevaren vuurwerk

Grote voorlichtingscampagne waarschuwt jeugd voor gevaren vuurwerk

NIJMEGEN – Op de Nijmeegse basisscholen wordt een grote voorlichtingscampagne gehouden om de jeugd te waarschuwen voor de gevaren en de gevolgen van het afsteken van vuurwerk.

In totaal worden meer dan 1200 kinderen bereikt, met name in de stadsdelen Lindenholt, Dukenburg, Noord, Zuid, Oud- en Nieuw-West. Deze preventieve vuurwerkcampagne is bedoeld voor kinderen in groep 7 en 8.

De voorlichting wordt in de laatste week van de kerstvakantie afgesloten met een vijfdaags zaalvoetbaltoernooi, dat bedoeld is als alternatief voor het op straat afsteken van vuurwerk. Het voetbaltoernooi om de BindkrachtCup wordt gehouden in sporthal De HorstAcker Lindenholt, waar ook workshops en clinics plaatsvinden voor jong en oud.

Gesprekken over vuurwerk in speciale politiebus

De scholieren bekijken onder meer een film over een jongen die zijn vingers verloor op oudejaarsnacht. Op een aantal scholen is de politie en/of brandweer aanwezig. Zij gaan met de jongeren in gesprek over vuurwerk in een speciale politiebus.

De vuurwerkcampagne wordt uitgevoerd door het jongerenwerk van Bindkracht10, in samenwerking met verschillende partners. Naast brandweer en politie zijn dat onder andere de gemeente Nijmegen, basisscholen, straatcoaches en veel stagiaires en vrijwilligers.

Veel andere activiteiten bij zaalvoetbaltoernooi

Bij de BindkrachtCup werken verschillende sportverenigingen, N.E.C. en FC Social Work samen om het evenement tot een succes te maken. Ook verschillende bedrijven en sponsoren dragen hun steentje bij.

Tijdens de BindkrachtCup nemen de beste zaalvoetbalteams uit Nijmegen en omgeving het 5 dagen lang tegen elkaar op. Ook is er een FIFA20-competitie en de finale van de Futsal battle.

Naast voetbal draait het in sporthal De HorstAcker ook om ontmoeting en gezelligheid, dus jongeren vanaf 10 jaar hoeven zich niet te vervelen. Er zijn dj workshops, judo- en kickboksclinics en dansworkshops. Het event is gratis toegankelijk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}