HAN: “Tentamens gingen maandagavond terecht door”

HAN: “Tentamens gingen maandagavond terecht door”

NIJMEGEN – De Hogeschool Arnhem Nijmegen staat nog steeds achter de beslissing om tentamens maandagavond te laten doorgaan. Het ROC deed juist de deuren dicht om 17.00u, vanwege de dreigende situatie. Studentenvakbond AKKU vindt die beslissing “onverantwoord voor een onderwijsinstelling.”

De persvoorlichter van de HAN laat weten dat ze als school nog steeds achter de beslissing staan. Volgens de HAN hebben de studenten te hard gewerkt om de tentamens niet door te laten gaan. “Na overwegingen, en goed overleg met de politie en gemeente, is er besloten om de school open te laten” zo geeft de persvoorlichter aan. Voor de HAN was er ook weinig tot geen gevaar. “Onze HAN gebouwen liggen niet in het centrum, en veel studenten reizen 

Met eigen vervoer naar locatie

Studentenvakbond AKKU vindt dat het erop lijkt alsof de HAN niet doorhad hoe serieus de dreiging was. Voorzitter Menno Uphoff: “We zijn enorm geschrokken en hebben direct contact op proberen te nemen met de HAN, helaas tevergeefs.” AKKU geeft aan dat het gevaarlijk was:  “Een onderwijsinstelling heeft ook een verantwoordelijkheid naar de eigen studenten, het is bizar om hen in gevaar te brengen voor de tentamens.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}