“Handhavingsacties Groene Heuvels kosten miljoenen euro’s”

“Handhavingsacties Groene Heuvels kosten miljoenen euro’s”

EWIJK – Alle handhavingsprocedures die de gemeente Beuningen de komende jaren moet voeren in recreatiepark de Groene Heuvels bij Ewijk, gaat miljoenen euro’s kosten. Dat zei Johan Kunst, eigenaar van een huisje op de Groene Heuvels, dinsdagavond tijdens een inspraakronde in de gemeenteraad.

Kunst sprak daar namens de huisjeseigenaren, die zich hebben verenigd in de Eigenarenvereniging Bungalowpark de Groene Heuvels (EBGH).

Hij rekende voor dat een gemiddelde juridische procedure tot aan de Hoge Raad zo’n 20.000 tot 25.000 euro kost. De kosten voor handhavingstrajecten van slechts 9 woningen bedragen volgens Kunst 100.000 euro op jaarbasis.

Huisjes onverkoopbaar

De woordvoerder van de EBGH was van mening dat de gemeente Beuningen terughoudend moet zijn wat betreft handhaving, zolang ze nog geen goed beleid hebben ontwikkeld.

De komende tijd zijn er volgens Kunst persoonlijke drama’s te verwachten bij mensen die hun huisje moeten verlaten. “Als mensen er al in slagen om nieuwe betaalbare woonruimte te vinden, dan zitten ze nog te kijken met hun huisje op het park. Die huisjes zijn voorlopig onverkoopbaar, gezien de situatie op de Groene Heuvels,” zo zei Kunst.

Dubbele woonlasten

Hij voorziet dat mensen met dubbele woonlasten worden opgezadeld en een deel van hen zal daardoor in de schuldhulpverlening terecht komen. Ook zullen in sommige leegstaande woningen weer arbeidsmigranten worden gehuisvest, zo verwacht hij.

Johan Kunst vertelde dat de gemeente alle huisjeseigenaren op de Groene Heuvels heeft aangeschreven met de vraag, of men één gezamenlijke visie kan opstellen. Dat is volgens Kunst een utopie, omdat diverse huisjeseigenaren verschillende belangen hebben.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}