Happietaria Nijmegen in nood

Happietaria Nijmegen in nood

NIJMEGEN – Het pop-up restaurant Happietaria dat dit jaar geld wil ophalen voor Eritrese vluchtelingen in Ethiopië zit behoorlijk in de rats. Alle voorbereidingen die al sinds afgelopen augustus worden getroffen lopen voortvarend. Er is alleen één probleem: er is geen pand.

Het project wordt, zoals elk jaar, ook deze keer vrijwillig gerund door een groep leden van christelijke studentenverenigingen in Nijmegen (zie foto). De studenten hopen op 14 februari hun restaurant te openen, maar zonder locatie zal dit niet gaan lukken. Het managementteam is ten einde raad en roept iedereen in regio Nijmegen op mee te zoeken naar een geschikte horecabestemming. Pandcoördinator Marije Trompetter vertelt: “Samen met mijn commissie heb ik in het afgelopen half jaar meer dan 60 panden benaderd, maar helaas zonder resultaat. Desondanks blijven we hoopvol. Met de hulp van anderen moet het gewoon gaan lukken!”

 

Oproep

Dit voorjaar hoopt Happietaria Nijmegen voor de 10e keer een maand open te gaan. In 2016 was de laatste editie. Toen werd er op ‘de Boot’ aan de Waalkade meer dan 30.000 euro opgehaald tegen de armoede in Noord-India.

Alle tips die kunnen leiden tot een potentieel pand zijn meer dan welkom. U kunt ze mailen naar pand@happietarianijmegen.nl of bellen naar 0611971704.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}