Heumens College maakt plan van aanpak voor gevolgen Meicirculaire

Heumens College maakt plan van aanpak voor gevolgen Meicirculaire

HEUMEN – Het college van de gemeente Heumen heeft plannen gemaakt om de tekorten op de begroting terug te dringen. De meicirculaire zorgde in het voorjaar voor opwinding bij verschillende gemeenten in Nijmegen en omgeving, omdat de tekorten ineens veel groter waren dan eerder ingeschat.

Daarom was het, onder andere aan de gemeente Heumen, om deze zomer plannen uit te werken waarmee geld bespaard werd.

De plannen die deze zomer gemaakt zijn, zijn opgesteld in een soort voorkeurslijst. Die wordt voorgelegd aan de raad, die zich daar vervolgens een mening over mag vormen. Eventuele aanpassingen kunnen komen van de uitruillijst, een lijst die het college heeft samengesteld, maar zelf niet direct voorstander van is. Daar staat bijvoorbeeld het plan op om bezuinigingen bij sportverenigingen door te voeren.

Tekst gaat verder onder de video.

Toekomst

Volgens Schoenaker zullen maar weinig inwoners van Heumen de gevolgen van de 'ombuigingen' merken: "Wij zetten de mensen nog steeds centraal. We zitten redelijk goed in budgetten voor de ouderen en jeugd."

5 november wordt het zogenaamde Ombuigingsvoorstel behandeld in de gemeenteraad. Dan moet duidelijk worden welke bezuinigingen definitief gaan worden doorgevoerd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}