HKN over uitvaartdienst NEC: 'Dit moet een mooi afscheid worden'

HKN over uitvaartdienst NEC: 'Dit moet een mooi afscheid worden'

NIJMEGEN – Supporters van NEC gaan zondagavond hun club ten grave dragen. Dat melden ze althans op Facebook. Supportersgroepen East Side en HKN roepen iedereen op om de laatste eer te komen bewijzen. "Neem als laatste groet allemaal een bloemetje mee, dan is onze laatste afscheid een bloemenzee," zo valt te lezen op het bijbehorende Facebookevent.

NEC is bezig aan een zeer teleurstellend seizoen. Na de verloren wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen MVV, staan de Nijmegenaren op een dramatische elfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Dat was een reden voor East Side en HKN om op passende wijze afscheid te nemen van NEC.

Ludieks

De club is ter ziele, stelt een van de organisatoren (naam bekend bij de redactie) van deze 'eredienst'. "HKN staat bekend om zijn harde en ongenuanceerde acties, dus we wilden nu maar eens iets ludieks doen." Dat wil niet zeggen dat de leden van HKN niet écht het gevoel hebben dat hun club echt ter ziele is. "We hebben wel degelijk het gevoel dat onze club dood is. De gelatenheid onder de supporters is enorm, onze jongens nemen de moeite niet meer om voor het hoofdgebouw te gaan staan", aldus de HKN'er. Hij heeft gelijk. Waar tijdens eerdere periodes met tegenvallende resultaten grote groepen supporters na wedstrijden voor het stadion verhaal kwamen halen, is daar dit seizoen amper sprake van.

Ordelijk verloop

"Het gaat al geruime tijd niet goed met onze club. Kijk naar alle ontslagen trainers en directeuren! En recentelijk dan het ontslag van Oversier." Het gaat de supporters aan het hart, met als resultaat de actie van zondagavond. De organisator verwacht een flinke opkomst. "Ik hoop dat er veel mensen komen en dat die allemaal een bloemetje meenemen. Dan ziet de directie van NEC maandagochtend hopelijk goed hoe het leeft onder ons!" Op Facebook roept de organisatie op het afscheid ordelijk te laten verlopen. "Ik verwacht zeker niet dat het uit de hand gaat lopen, dit moet gewoon een mooi afscheid worden."

Lees ook

Dramatisch NEC onderuit in eigen Goffert

Remco Oversier vertrekt per direct bij NEC

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}