Hubert Bruls voorzitter Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Hubert Bruls voorzitter Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

REGIO – In zijn eerste vergadering heeft het algemeen bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen Hubert Bruls benoemd tot voorzitter. Lucien van Riswijk (burgemeester Zevenaar) is benoemd tot vice-voorzitter. Samen met Helga Witjes (wethouder Lingewaard) vormen Bruls en Van Riswijk het dagelijks bestuur.

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen is een samenwerking tussen 18 gemeenten in deze regio. De samenwerking is op basis van een gemeenschappelijke visie en aan de hand van een regionale agenda met vijf grote opgaven. Visie en regionale agenda zijn door de deelnemende gemeenten vastgesteld.

Samenwerking

Bruls vindt de samenwerking aan de hand van opgaven van groot belang voor de toekomst van de regio: "Alleen door de handen ineen te slaan, kunnen we de grote uitdagingen die voor ons liggen oppakken. Ik proef een grote bereidwilligheid bij zowel de steden als de kleinere gemeenten om de samenwerking te versterken en als één regio naar buiten te treden. Dit laatste is enorm belangrijk als het gaat om invloed op de agenda's van Den Haag en Brussel. Het is prachtig dat we nu van start kunnen gaan en ik ben zeer gemotiveerd om als voorzitter, samen met alle partners een succes van de Groene Metropoolregio te maken."

Tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Besluit Beuningen 

De Groene Metropoolregio is een samenwerkingsverband van 18 gemeenten met bijna 800.000 inwoners (Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Mook en Middelaar, Lingewaard, Montferland, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar). De gemeente Beuningen besluit eind januari over deelname.

Visie

Volgens het samenwerkingsverband is het met een regionaal product van 27 miljard euro een sterke stedelijke regio. In de gezamenlijk ontwikkelde visie kiest de regio voor groei met behoud van een ontspannen leefkwaliteit.

Foto: Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}