Huisvuilwagen op waterstof in regio Arnhem Nijmegen

Huisvuilwagen op waterstof in regio Arnhem Nijmegen

REGIO – In de regio Arnhem Nijmegen gaat in het voorjaar van 2020 een huisvuilwagen op waterstof rijden. De waterstofwagen is het resultaat van het samenwerkingsproject ‘Hector’, waarin ook de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) deelneemt.

Een andere deelnemer is het bedrijf SUEZ, dat zich onder meer specialiseert in het ontwikkelen van duurzame initiatieven op het gebied van afval. Hector investeert in het ontwikkelen, gebruiken en monitoren van huisvuilwagens op waterstof.

Waterstof effectieve oplossing

In totaal gaan er zeven huisvuilwagens op waterstof rijden in vijf Europese steden, waaronder Arnhem. Het project wil aantonen dat huisvuilwagens op waterstof een effectieve oplossing zijn om de uitstoot van schadelijke stoffen in het Europese wegtransport te reduceren.

Het project loopt tot januari 2023. De nieuwe wagen is inmiddels in productie en gaat naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar rijden. Hoe de huisvuilwagen functioneert, wordt in de gaten gehouden (gemonitord) door de afdeling Automotive van Hogeschool Arnhem Nijmegen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}