Huizenprijzen stijgen snel in de regio, Randstedelingen trekken naar het oosten

Huizenprijzen stijgen snel in de regio, Randstedelingen trekken naar het oosten

REGIO – De verkoopprijs van woningen stijgt in onze regio sneller dan het landelijk gemiddelde. In het laatste kwartaal van 2020 lag de gemiddelde verkoopprijs van een woning in het Rijk van Nijmegen 15% hoger dan een jaar eerder. In Elst en omgeving was de stijging 13,2%. Landelijk steeg de huizenprijs met 11,2%, naar een gemiddelde prijs van €365.000. Dat is een recordhoogte.

Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De krapte op de woningmarkt is volgens de NVM nog nooit zo nijpend geweest als nu. Verder vertrekken mensen steeds meer uit de Randstad. Bijna 10% van de huizenkopers uit de westelijke provincies zoekt nu naar een woning buiten die provincies. Vijf jaar geleden was dat nog 5,5%. Die trend is met name sterk zichtbaar in zuidwest Friesland en zuidoost Drenthe, maar dus ook in onze regio.

Vorig jaar sloten de burgemeesters van Arnhem en Nijmegen een ‘woondeal’ met de Rijksoverheid en de provincie Gelderland. Daardoor kwam er geld vrij om 60.000 extra woningen te bouwen in de regio. In 2040 moet dat aantal zijn bereikt.

Lees ook: Arnhem en Nijmegen willen 60.000 huizen bouwen, tekenen woondeal.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}