Huurders Hengstdal kunnen inductiekoken ervaren met leenkoffer

Huurders Hengstdal kunnen inductiekoken ervaren met leenkoffer

NIJMEGEN – Woningcorporatie Woonwaarts biedt huurders de mogelijkheid om het elektriciteitsnet in haar woningen geschikt te maken voor koken met inductie. De kosten voor deze aanpassing komen voor rekening van Woonwaarts. Bewoners van Nijmegen-Hengstdal kunnen thuis uitproberen hoe met inductie te koken en weten welke pannen je dan kunt blijven gebruiken.

Je hoeft niet te wachten tot je hele straat wordt aangepakt: je kunt zelf een verzoek tot aanpassing indienen bij Woonwaarts. De woningcorporatie verhuurt ongeveer 11.500 woningen in Nijmegen, Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen, Afferden, Deest, Druten en Puiflijk.

Demonstraties inductiekoken

Op het festival 'Hengstdal, Wijk van de Toekomst' kregen de demonstraties inductiekoken veel belangstelling van het aanwezige publiek. Mede daarom heeft Duurzaam Hengstdal een leenkoffer samengesteld. Hierin zitten twee eenpits-kookplaatjes, met de gebruiksaanwijzing die de fabrikant erbij heeft geleverd. Je kunt deze kookplaatjes gebruiken met een gewoon stopcontact.

Verder zit er ook een korte uitleg in over inductiekoken, wat achtergrondinformatie en een magneetje. Daarmee kun je eenvoudig controleren of je je oude pannen kunt blijven gebruiken bij inductiekoken.

Maximaal één week

Bewoners van huur- of koopwoningen in Hengstdal lenen deze koffer voor maximaal één week. Er kan dan in alle rust kennis worden gemaakt met deze manier van koken zonder gas.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}