Iets minder bezoekers op tweede dag Vierdaagsefeesten

Iets minder bezoekers op tweede dag Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN – De Vierdaagsefeesten hebben zondag op de tweede dag zo’n 220.000 bezoekers naar de Nijmeegse binnenstad gelokt. Dat waren er iets minder (230.000) dan vorig jaar, aldus de organisatie van de feesten op maandagochtend.

Volgens Leo Weterings, de directeur van de Vierdaagsefeesten, was  vuurwerkshow ‘Waal in Vlammen’ traditiegetrouw weer één van de vele hoogtepunten van het jaar.

Maan publiekstrekker

Er waren zondagavond ook andere publiekstrekkers gepland op diverse locaties in de stad. Zo stond zangeres Maan bijvoorbeeld in de Molenstraat. "Door dit soort publiekstrekkers tegelijk met het vuurwerk te programmeren, zorgen we bewust voor een goede spreiding in de binnenstad", zo zei Weterings.

Op het stadseiland vond zondagmiddag een bijzondere trouwceremonie plaats, want normaal kan men daar niet trouwen. Daarmee ging de wens van Jasper en Ingrid, die elkaar hebben ontmoet tijdens de feesten, in vervulling.

Oprichter Zomerfeesten

Ter ere van oprichter Nico Grijpink van de Zomerfeesten, werd zondag op Plein ’44 een plaquette met zijn beeltenis onthuld. Grijpink was oprichter en organisator van de eerste 10 jaar Zomerfeesten. Vanaf 1998 werd de naam veranderd in Vierdaagsefeesten.

Grijpink besloot een halve eeuw geleden dat het niet langer kon dat er duizenden wandelaars naar Nijmegen kwamen, terwijl er in de binnenstad weinig te beleven was.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}