Inwoners Kinderdorp boos op gemeente Beuningen

Inwoners Kinderdorp boos op gemeente Beuningen

BEUNINGEN – De inwoners van een groep woningen op het voormalig Kinderdorp Neerbosch zijn bijzonder boos op de gemeente Beuningen, omdat die geen enkele rekening houdt met hun belangen.

Dat zei een woordvoerder van de inwoners, de heer Rademakers, dinsdagavond tijdens een inspraakronde in de gemeenteraad van Beuningen. De bewoners moeten namelijk 16 jaar lang aankijken tegen de klasseerinstallatie van de zandwinning Beuningse Plas.

Zes meter hoge betonnen muur

Die klasseerinstallatie is volgens Rademakers precies gepland aan de uiterste rand van de gemeente Beuningen. De installatie staat achter een enorm lange zes meter hoge betonnen muur. Daarboven steken ook nog vele meters aan stalen installaties uit, zo zei hij. Rademakers zegt dat dit ongetwijfeld een sterke negatieve invloed heeft op de verkoopbaarheid van hun huizen.

In zijn korte toespraak benadrukte hij dat er al die jaren geen enkel overleg heeft plaatsgevonden met de bewoners van het voormalig Kinderdorp. “Er is dan ook onvoldoende rekening gehouden met onze belangen.”

“Als antwoord op onze vragen krijgen we vanuit Beuningen alleen maar een kille en selectieve opsomming van hoe men zich aan de regels heeft gehouden. Dat kan toch niet het bestuurlijke klimaat anno 2019 zijn," zo vraagt Rademakers zich af.

De lasten zijn voor de buren

De inwoners hopen dat de gemeenteraad alsnog zal besluiten de klasseerinstallatie enkele honderden meters verderop te plaatsen. “Wellicht kan er dan minder zand worden gewonnen, maar het is mogelijk,” aldus de woordvoerder.

Rademakers: “Er is duidelijk wel geluisterd naar de belangen van de grote bedrijven, maar waarom niet naar ons? De zandwinning gaat Beuningen belangrijke inkomsten opleveren, maar de lasten zijn voor de buren in Nijmegen.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}