Jack de Gier gepresenteerd als trainer NEC

Jack de Gier gepresenteerd als trainer NEC

NIJMEGEN – Jack de Gier werd dinsdagochtend gepresenteerd bij NEC en heeft een contract getekend tot medio 2021. De oefenmeester is trots dat hij terug kon keren op het oude nest. "Vooral de overtuiging van Oversier, Van Schaik en Looijen heeft mij verleid om terug te keren."

Bekende gezichten

Het was een weerzien van oude bekenden, dinsdagochtend in de Goffert. Veel bekende gezichten waren afgekomen op de presentatie van clubman Jack de Gier. NEC heeft drie keer geprobeerd om De Gier terug te halen naar de Goffert. "NEC wilde mij al halen in de zomer en ook tijdens de winterstop, maar toen liet Almere me niet gaan", zegt De Gier. "Ik ben blij dat het de derde keer wel gelukt is."

Tekst gaat verder onder de video.

'Bijna' geldt niet in voetbal

NEC heeft de ontwikkelingen van De Gier als hoofdtrainer op de voet gevolgd. "De taak als hoofdtrainer is me goed bevallen, ik heb ook resultaat geboekt, zelfs bijna promotie, maar ja: 'bijna' geldt niet in het voetbal."

1 juli eerste training

De Gier zal nu volop bezig gaan met het samenstellen van de selectie. "Er lopen wat contracten af, er moeten op verschillende posities jongens bijkomen. Op 1 juli is de eerste training, dus dan kunnen we echt aan de slag." 

NEC heeft zich dinsdag kort na de pinksterdagen bij De Gier gemeld. Als De Gier met Almere zou zijn gepromoveerd, was de overstap naar NEC er mogelijk toch gekomen. "Ik ben een professional, ik kijk ook waar de kansen liggen."

Er kwam veel pers af op de presentatie van Jack de Gier als nieuwe trainer van NEC

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}