Jonge D66’ers op grootste landelijk congres in Nijmegen

Jonge D66’ers op grootste landelijk congres in Nijmegen

NIJMEGEN – Komend weekend wordt het grootste landelijke congres van de Jonge Democraten ooit in Nijmegen gehouden. De onafhankelijke jongerenorganisatie, gelieerd aan D66, organiseert haar landelijke congres in de Sint Stevenskerk. Er is ook een afsluitend feest gepland.

Van vrijdag tot en met zondag komt de Algemene Ledenvergadering jongerenpartij bij elkaar om een nieuw bestuur te kiezen en politieke voorstellen te behandelen. Jonge Democraten uit heel Nederland komen dan samen, met meer dan 250 bezoekers het grootste congres van de Jonge Democraten ooit.

Lokale leden

Er zal onder andere een nieuw landelijk bestuur van de Jonge Democraten verkozen worden. Hiervoor hebben ook twee leden van de lokale afdeling zich kandidaat gesteld, namelijk Marten Porte voor Bestuurslid Politiek & Internationaal en Cyriel van Vugt voor Bestuurslid Organisatie & Scholing. Voor hen is het extra bijzonder dat het congres in Nijmegen plaatsvindt.

Politieke voorstellen

Naast de bestuursverkiezingen zullen er politieke voorstellen behandeld worden. Zo wordt er gestemd over voorstellen met betrekking tot kernenergie, nepnieuwsbestrijding en dividendbelasting. Daarnaast wordt er met Nijmeegs Tweede Kamerlid Rob Jetten gesproken over de toekomst van democratische vernieuwing en wordt er gedebatteerd over pensioenhervormingen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}