Kampioenschap Juliana'31 groots gevierd

Kampioenschap Juliana'31 groots gevierd

MALDEN – Juliana’31 heeft het kampioensfeest gevierd. De voetbalclub uit Malden zat al een tijd dicht tegen de titel van de eerste klasse C aan, maar zondag werd het klusje tegen SC ’t Zand (3-1 overwinning) dan eindelijk geklaard. Maarten Bosch, Maarten Wolf en Paul Diesel scoorden voor de ploeg van trainer Remko Bicentini.

Juliana heeft lang moeten wachten op het kampioenschap. Twee weken geleden speelde die ploeg  nog een beslissende wedstrijd tegen runner-up TOP uit Oss. Dit duel eindigde in een gelijkspel (2-2), waardoor de koppositie in handen van de Maldenaren bleef. Na een overwinning tegen Oirschot Vooruit (2-0) kon de kampioenswedstrijd eindelijk in de agenda’s worden gezet.

Tekst gaat verder onder de video.

Rollercoaster

De supporters van de voetbalclub uit Malden zaten de afgelopen jaren in een rollercoaster van emoties. Juliana degradeerde tweemaal, terwijl het door het kampioenschap rechtstreeks promoveert naar de hoofdklasse. Daarmee staat de equipe voor een rentree op dat niveau.

Trainer Remko Bicentini gaf na het duel met ’t Zand een eerlijke reactie op het behalen van de titel. "Misschien waren we in ons hoofd al een week of vier feest aan het vieren," zei de oefenmeester, die tevens bondscoach is van Curaçao. "Mooi dat de titel nu echt binnen is. Deze jongens hebben het echt verdiend. Nu is het tijd voor een feestje op z'n Bicentini's."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}