Kelfkensbos koelt duurzaam tijdens Vierdaagse

Kelfkensbos koelt duurzaam tijdens Vierdaagse

NIJMEGEN – Onder het motto ‘sharing is cool’ verrijst deze week op het Kelfkensbos in Nijmegen een centraal duurzaam koelhuis. Horecaondernemers op en rond het plein kunnen er tijdens de Vierdaagsefeesten gezamenlijk gebruik van maken.

Dankzij het koelhuis maken leveranciers minder transportkilometers voor de bevoorrading en distributie. Dat scheelt aanzienlijk in brandstof en CO2-uitstoot. Zo gebeurt de distributie op een milieuvriendelijke manier.

Koelhuiscomplex

Energiebedrijf Engie is van plan om dit concept volgend jaar verder te ontwikkelen en op te schalen. Er wordt gedacht aan een groter koelhuiscomplex, beschikbaar voor alle andere horecagelegenheden in Nijmegen.

De distributie van koelhuis naar horeca kan dan bijvoorbeeld met elektrische bakfietsen of elektrische handkarren, die zijn opgeladen met zonne-energie.

Er komt dan een duurzame energievoorziening die draait op zonne-energie. Dat vervangt dan de losse aggregaten op fossiele brandstof, die nu op het Kelfkensbos her en der staan opgesteld.  

Het centrale koelhuis op het Kelfkensbos wordt zondag 15 juli ’s middags om één uur feestelijk geopend. Dat gebeurt in aanwezigheid van onder anderen de Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens en Teddy Vrijmoet, directeur Vierdaagsefeesten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}