Kerk in Elst zamelt geld in voor live uitzendingen

Kerk in Elst zamelt geld in voor live uitzendingen

ELST – De parochie H. Maria Magdalena begint een actie om geld in te zamelen voor professionele opname-apparatuur. Zo kunnen mensen op afstand de diensten in de St. Werenfriduskerk volgen. Het streefbedrag is 15.000 euro.

Vanwege de coronamaatregelen bleef de kerk lang leeg, maar enkele honderden mensen konden de vieringen op afstand volgen. Dit was mogelijk door privé-apparatuur van parochieleden. "Die apparatuur moet weer terug naar die mensen," licht medewerker Yvonne Vos toe. Bovendien is het opnemen met de huidige apparatuur lastiger geworden sinds er weer - in beperkte mate - parochianen worden toegelaten. Vos: "Toen de kerk leeg was, konden we de camera's zetten waar we maar wilden. Nu er weer bezoek is, en door de regel van 1,5 meter afstand, is het moeilijker."

Sint Werenfridus

Professionele opnameapparatuur zou een uitkomst zijn. Voor een situatie met coronamaatregelen en dus beperkingen wat betreft het aantal kerkgangers, maar ook voor daarna. Daarom begint op 14 augustus een inzamelingsactie. Die datum is niet toevallig gekozen. Dit is namelijk de sterfdag van Werenfridus. en de actie is een initiatief van de werkgroep Vrij-Fridus; een groep vrijwilligers van de geloofsgemeenschap in Elst, die elk jaar rond deze dag activiteiten organiseert.

De Ierse prediker Sint Werenfridus leefde in de achtste eeuw, en was beschermheilige van Elst, van groente- en fruittelers en van mensen die aan jicht lijden.

1,5 meter

Overigens lopen de kerkdiensten met 1,5 meterregel goed, aldus medewerker Vos: "Het bevalt goed. Er zijn stewards die mensen naar hun plaats begeleiden, en iedereen houdt zich netjes aan de afstandsregel."

Opnames van de kerkdiensten zijn te bekijken op de Facebookpagina van de Sint Werenfriduskerk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}