Kermis Wijchen klaar voor vijf feestelijke dagen

Kermis Wijchen klaar voor vijf feestelijke dagen

WIJCHEN – De kermis in Wijchen was er donderdagavond al bijna klaar voor, een dag later, op vrijdag, staat alles gereed voor de start van de jaarlijkse kermis.  Zeker veertig attracties zullen van vrijdag tot en met dinsdag op de Markt en aan de Kasteellaan staan.

Voor het huis van de gemeente zal vrijdag om 19.00 uur de opening van de kermis plaatsvinden. Attracties als de Tornado en Thriller zullen deel uit maken van de kermis. Dinsdagavond wordt de kermis afgesloten met een laser-vuurwerkshow.

Tekst gaat verder onder de video.

Prikkelarm

Zaterdag zullen de attracties wat minder hard gaan draaien en de muziek zal zacht gezet worden. De kermis is dan namelijk anderhalf uur prikkelarm. Dit is bedoeld voor bijvoorbeeld jonge kinderen, of mensen die niet goed om kunnen gaan met veel prikkels.

2017

In 2017 was er voor het eerst het prikkelarme anderhalf uur. De Werkgroep Autisme Wijchen was er toen zo enthousiast over, dat ze de prikkelarme kermis graag uit wilden breiden, bijvoorbeeld op een ander, extra, moment. Daar werken wij graag aan mee," aldus organisator Sander Willemstein destijds. In 2018 is dus niet gekozen voor een uitbreiding, maar wordt er wel voor gekozen om het prikkelarme anderhalf uur terug te laten komen.

Lees ook: 'Wijchense kermis zit erop: "Het leeft heel erg"'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}