Kernachtig Wijchen wil duidelijkheid over woningnood Wijchen

Kernachtig Wijchen wil duidelijkheid over woningnood Wijchen

WIJCHEN – Kernachtig Wijchen maakt zich zorgen over de gestegen prijzen voor woningen in Wijchen. Met name voor starters is het kopen van een betaalbare woning zo goed als niet meer mogelijk. Dit blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

De gemiddelde prijzen zijn inmiddels gestegen tot ruim € 300.000,- en voor een tussenwoning naar € 229.000,-. Het kopen van deze woningen behoort daardoor voor starters steeds minder tot de mogelijkheden. Bovendien worden deze woningen steeds vaker gekocht door particuliere beleggers waarna de woning tegen een hoog bedrag wordt verhuurd, aldus de politieke partij.

Nieuwe projecten

Voor de nabije toekomst worden nieuwe projecten uitgevoerd zoals, Tussen Kasteel en Wijchens Meer, Hart van Zuid en het Kraanvogelgebied, welke mogelijk een verlichting kunnen geven aan de woningnood in Wijchen.

De gemeenteraadsfractie van Kernachtig Wijchen heeft schriftelijke vragen gesteld en vraagt daarin aandacht voor de gesignaleerde problemen. Aan het college van B&W wordt naar aantallen gevraagd en naar de mogelijke maatregelen om onwenselijke trends tegen te gaan.       

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}