Kinderdroomwens: “Voor ons is iedere dag een hoogtepunt”

NIJMEGEN – Stichting Kinderdroomwens bestaat vandaag, donderdag 12 oktober, precies 12 ½ jaar. Voor de stichting is het tijd voor een feestje en dat wordt op donderdag 16 november gehouden.

De stichting zet zich in voor kinderen tussen de zes en achttien jaar die een trauma op hebben gelopen. Daarbij kan worden gedacht aan het overlijden van een broertje of zusje, of dat er sprake is van mishandeling of misbruik.

“Voor ons is bijna elke dag een nieuw hoogtepunt. Iedere vervulling van een wens of het organiseren van een activiteit is weer iets nieuws en moois. En dat kunnen we aan de kinderen en jongeren geven”, zegt Monique Hogenboom, oprichter van de Kinderdroomwens.

Hogenboom heeft wel een idee hoe de stichting de 25 jaar vol kan maken. “De komende 12 ½ jaar willen we verder gaan met wat we nu doen. We willen heel veel blije gezichtjes zien en heel veel jongeren ondersteunen met coaching. En heel veel gezinnetjes samen in verbinding brengen, waardoor ze weer ruimte en kansen zien voor de toekomst.”

De diverse activiteiten vanuit de Kinderdroomwens slaan ook echt aan. “De kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Bij de jongvolwassenen merken we dat ze zich weer durven te verbinden met elkaar. Ze merken dan ook dat ze er niet alleen voor staan.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}