Kinderen leren programmeren met een micro:bit

Kinderen leren programmeren met een micro:bit

DRUTEN – Peter Kerris, gedeputeerde van de provincie Gelderland, bracht donderdagochtend een bezoek aan basisschool de Appelhof in Druten. De gedeputeerde liet zich informeren over hoe de school zich inzet om kinderen te leren te programmeren met een micro:bit. Hiermee kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met programmeren en daarmee hun digitale geletterdheid vergroten.

Kerris vindt het belangrijk dat kinderen al vroeg in aanraking komen met het leren van programmeren: "In de toekomst zal je zien dat elke baan wel iets te maken heeft met digitale vaardigheden. Daarom is het zo belangrijk dat er al vroeg op de basisschool wordt begonnen met dat onderdeel. Ik vind het heel belangrijk dat ook andere scholen aan dit project gaan meedoen", vertelt de gedeputeerde.

Tekst gaat verder onder de video.

Micro:bit

Leerlingen uit groep 7 van de bassischool de Appelhof leren te programmeren met en micro:bit. Dat is een klein (4x5) microcomputertje met knopjes voor de bediening en een 5x5 LED matrix als beeldscherm, dat met vijf verschillende programmeertalen kan worden geprogrammeerd. Het doel van de micro:bit op de bassischool is dat kinderen op een speelse manier kunnen leren programmeren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}