Kinderraad Nijmegen behandelt armoedeproblematiek

Kinderraad Nijmegen behandelt armoedeproblematiek

NIJMEGEN – De Kinderraad van Nijmegen vergadert op vrijdag 15 november in de raadszaal van het stadhuis in Nijmegen over de armoedeproblemen. De gemeente heeft de kinderen speciaal gevraagd om hierover mee te denken.

Het gaat bijvoorbeeld om de vraag wat de kinderen zelf merken van armoede. Ook denkt de Kinderraad na over wat kinderen die in armoede leven nodig hebben, om dezelfde kansen te krijgen als hun leeftijdgenoten. Wat vinden ze van de regelingen van de gemeente en de stichting Leergeld? Wat kan beter en wat kan anders?

Dialoog in de raadszaal

Leerlingen uit groep 7 van basisscholen De Wieken en Prins Maurits hebben zich beziggehouden met dit soort vragen. Ze verdiepen zich in het onderwerp, ze gaan op werkbezoek en werken hun ideeën uit in presentaties. Speciaal voor dit thema werkt de Nijmeegse Kinderraad samen met de Missing Chapter Foundation uit Den Haag.

Op 15 november is er een dialoog in de raadszaal. Dat is het moment waarop de leerlingen hun adviezen presenteren aan elkaar en aan wethouder Renske Helmer-Englebert (Werk, Inkomen en Armoedebestrijding). De kinderen vertellen over hun ideeën en het waarom erachter. 

Nijmeegse Kinderraad bestaat 5 jaar

De gemeente legt vervolgens aan de kinderen uit welke adviezen hen aan het nadenken hebben gezet en wat ze met de adviezen gaan doen.

De Kinderraad Nijmegen bestaat 5 jaar. De afgelopen jaren hebben vele kinderen uit Nijmegen in de raadszaal van het stadhuis vergaderd over plannen die zij zelf belangrijk vinden of over actuele vraagstukken die leven bij de gemeente.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}