Kinderziektes en storingen elektrische poolauto ambtenaren Wijchen

Kinderziektes en storingen elektrische poolauto ambtenaren Wijchen

WIJCHEN – De elektrische poolauto voor ambtenaren van de gemeente Wijchen heeft het afgelopen jaar last gehad van storingen en kinderziektes. Toch wordt de proef met de poolauto met een jaar verlengd. Dat heeft het college van B&W dinsdag bekendgemaakt.

Voor het verlengen van deze pilot heeft het college 10.000 euro beschikbaar gesteld. Dankzij de inzet van de elektrische poolauto maken ambtenaren duurzame dienstreizen, zo stelt het college. Ook draagt het bij aan het doel om Wijchen energieneutraal te maken.

De storingen bij de auto zijn mede veroorzaakt door onjuist handelen door de gebruikers. Daarom is er nu ook een instructiekaart beschikbaar, zodat de gebruikers beter weten hoe ze met de auto moeten omgaan.

Pas aanvragen te ingewikkeld

Ambtenaren hebben aangegeven dat ze het aanvragen van een pas voor de auto veel te ingewikkeld vinden. Daarop is besloten om deze procedure te vereenvoudigen.

Het college geeft ook toe dat er onvoldoende communicatie is geweest rondom de poolauto. Om het gebruik van de auto te vergroten, gaat men de auto de komende tijd meer promoten onder de ambtenaren. Ook heeft het college besloten om de pilot met de elektrische poolauto elk half jaar te evalueren. Men bekijkt dan onder andere hoeveel mensen de auto hebben gebruikt, hoeveel ritten er zijn geweest en wat de ervaringen waren van de gebruikers.

Tweede pilot elektrische deelauto’s

Het college denkt erover om een tweede pilot te starten met elektrische deelauto’s voor een bepaalde wijk en een bepaalde kern. Daarnaast zegt Wijchen nadrukkelijk de samenwerking te zoeken met de gemeente Druten, en wil men kijken of er daar ook een soortgelijke pilot kan worden opgestart  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}