KKVV hangt eerste keurmerk-bordje voor goede verhuurders op

KKVV hangt eerste keurmerk-bordje voor goede verhuurders op

NIJMEGEN – Het eerste keurmerkbordje van de stichting KKVV werd dinsdag opgehangen bij een studentenhuis op de Van den Havestraat. Het bordje geeft aan dat het pand van goede kwaliteit is, en dat de verhuurder voldoet aan alle eisen voor ‘goed verhuurderschap’.

Het bordje is deel van de campagne van de stichting om kamerverhuur naar een hoger kwalitatief niveau te helpen. De KKVV let niet alleen op de kwaliteit van het gebouw, maar ook op zaken als onterechte bemiddelingskosten, handel met crimineel geld en racisme in de leefomgeving.

Tekst gaat verder onder de video.

KKVV-app

Het ophangen van het bordje hield verband met de KKVV-app die in Café het haantje om de hoek gepresenteerd werd. Een multifunctionele app die als communicatiemiddel tussen huurders, verhuurders en gemeente kan dienen. “Cruciaal hierbij is de verifieerbare, transparante en tweezijdige vastlegging van feiten die betrekking hebben op de leefbaarheid. Bovendien gaat het zo sneller dan dat kwesties continu bij de gemeente voorgelegd moeten worden,” aldus KKVV-voorzitter Frank van Rooijen. Verhuurders gaven aan blij met de app te zijn, omdat er richting hen ook vaak te laat of niet duidelijk gecommuniceerd wordt over verloedering van de woonplekken.

Burgemeester Bruls

Ook burgemeester Bruls was aanwezig bij de presentatie, hij gaf aan blij te zijn met het initiatief. “Onderling problemen oplossen is iets dat de gemeente alleen maar kan aanmoedigen, dan kan alles sneller en efficiënter gaan. Ook kunnen er zo een hoop kosten bespaard worden."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}