Kloostertuin Brakkenstein: Vredige samenwerking te midden van chaotische bouwplaats

Kloostertuin Brakkenstein: Vredige samenwerking te midden van chaotische bouwplaats

NIJMEGEN – De Kloostertuin Brakkenstein is genomineerd voor de Gouden Piramide. Deze prijs  voor inspirerend opdrachtgeverschap wordt 27 september uitgereikt. "De pater had een hele open manier van samenwerken," aldus Patrick Barské van Ballast Nedam.

Het ondernemersbedrijf Ballast Nedam ging in opdracht van de Nederlandse Provincie der Paters Jezuïeten in 2012 aan de slag met een nieuw thuis voor onder andere de jezuïeten. De samenwerking met pater Eduard Kimman was bijzonder. "Een bouwplaats is normaal een geregelde chaos, maar de pater zorgde voor een serene plek," zo vertelt Barské.

Tekst gaat verder onder de video.

Ambacht

Het gebouw beschikt nog over de oude drukkerij maar er zijn ook genoeg veranderingen aangebracht. Zo liggen de daken vol zonnepanelen en Pater Kimman had ook nog oog voor ambacht. Barksé: “Door de pater staat er in het gebouw een handgemaakte houten trap.” 

De Gouden Piramide

De Gouden Piramide wordt twee keer per jaar uitgereikt en de jury heeft dit jaar vijf opdrachtgevers genomineerd. Minister Ollogren zal in Den Haag de prijs uitreiken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}